Zoeken in deze blog

zondag 18 september 2011

18/09/11 UNA/Brinvast 1 - 2 FC Hilversum (Sportpark Zeelst - 400 Toeschouwers)

Wedstrijd twee vandaag was er eentje uit de Topklasse Zondag tussen het gepromoveerde UNA Veldhoven en FC Hilversum. Raddish had deze wedstrijd gevonden, ikzelf had persoonlijk geen weet dat er nu rond Eindhoven nog een club speelde in de Topklasse. Veldhoven is eigenlijk een deelgemeente van Eindhoven en de rit van PSV naar UNA was volgens de routeplanner maar 9 minuutjes rijden.

We hadden maar 15 minuten tussen wedstrijd één en twee en hadden we wel ingecalculeerd dat we iets van de eerste helft zouden missen. Maar die vlieger ging niet op door de lange pauze bij de blessure van de PSV doelman en door de nodige wegomleggingen rond Veldhoven. We kwamen dan ook pas bij de rust aan. De loketten waren alvast gesloten wat maakte dat we geen kaartje meer konden/moesten kopen. Een nadeel had dan toch nog een klein beetje voordeel opgeleverd.

Sportpark Zeelst is een typisch modern complexje zoals je enorm vaak ziet in Nederland. Met kunstgras, één hoofdtribune en verder niets meer buiten een moderne kantine en kleedkamers. Dat is wel het grote verschil met België, bij ons vind je in de lagere reeksen nog enorm veel leuke (oudere) stadionnetjes met dito tribunes. Ik verschoot er eigenlijk wel van dat er nog wel wat fans op de been waren omdat PSV toch tegen Ajax speelde op bijna hetzelfde moment.

Over de eerste helft kan ik natuurlijk weinig vertellen omdat we te laat waren, het enige wat duidelijk was dat het op het scorebord 1-1 was en we alvast twee doelpunten hadden gemist. Hopelijk wilden de heren op het veld er ons nog enkele extra gunnen in de tweede helft.

Die tweede helft begon flauw, slordige acties en na een te slappe terugspeelbaal moest de thuisgoalie net buiten de zestien een overtreding maken op een doorgebroken Hilversumnaar en kreeg hij de rode kaart onder de neus geduwd. Nieuwe doelman dan bij de thuisploeg die enkele leuke ballen pareerde. UNA bleek te gaan voor een gelijkspel maar wist bijna nog op voorsprong te komen door een gevaarlijk schot, ternauwernood gered en ook de rebound werd van de lijn gehaald. Maar het waren uiteindelijk nog de bezoekers die met de volle buit aan de haal gingen.
Zo dit stadionnetje staat dan alvast mee op de teller maar het zal nu toch wel weer even duren eer ik terug naar een wedstrijd bij de Nederlandse amateurs ga kijken. Vorige week AFC Amsterdam en nu UNA en het kan me niet echt boeien. Misschien nog eens een derby in Katwijk maar anders zal het eerder een leuke kleine Belgische club worden.

En nu op weg naar wedstrijd drie in onze eigen Belgische eerste klasse, benieuwd wat dat ging brengen want dat is helemaal mijn ding niet. Kleine clubs wel maar eerste klassers… nee hoor. Maar zoals gezegd met het bezoek uit Polen knijp ik voor de gelegenheid wel eens graag een oogje dicht!