Zoeken in deze blog

zondag 22 mei 2011

22/05/11 FC Zwolle 2 - 1 (7 - 6) SC Cambuur Leeuwarden (FC Zwolle Stadion - 7.340 Toeschouwers)

Nu het voetbalseizoen er her en der opzit moeten we het hebben van wedstrijden in de play-offs, of zoals ze het bij de Noorderburen de “nacompetitie” noemen.

Het was een wedstrijd met clubcard verplichting en na wat heen en weer gemail met het secretariaat van Zwolle lagen er op de wedstrijddag 2 kaartjes gereserveerd op mijn naam. Ze zullen het wel niet lezen maar bij deze bedank ik nogmaals de dame in kwestie die zo vriendelijk was om alles te regelen voor ons!

De trip naar Zwolle was iets zwaarder dan verwacht omdat onze caféploeg FC ten Eeckhove de dubbel had gepakt (titel + beker) en dat we natuurlijk veel te lang in de kroeg waren blijven hangen. No pain no gain, “alhoewel” en toch op weg naar Zwolle. Het verkeer viel enorm goed mee en we waren ruim op tijd aan het stadion dat weliswaar maar 1 kroeg/kantine had en waar je alleen maar binnen mocht als lid zijnde.

Dan maar het stadion in voor een versnapering maar daar botsten we op het volgende euvel, het muntensysteem dat je vaker en vaker tegenkomt in voetbal stadions. Soit, net genoeg uit de automaat genomen voor een natje en droogje en dan maar de tribune in.

De wedstrijd begon en het werd ons direct gewaar dat het in Zwolle een pak kouder was dan bij ons en we er niet echt op gekleed waren. Een denk ik noordenwind deed ons met momenten rillen van de kou. Zwolle had een 2-1 achterstand uit de heenmatch goed te maken maar het begon in mineur toen cambuur na 13 minuten de bordjes op 0-1 zette. De zwollenaren voetbalden grotendeels op de helft van Cambuur maar echte grote mogelijkheden waren er niet.

De tweede helft begon en amper goed bezig of de Zwolse doelman kon al het onderste uit de kan halen toen een Cambuur speler op hen afkwam en zo de 0-2 voorkwam. Zwolle begon ook meer en meer te drukken en de gelijkmaker viel rond de 70ste minuut. Het thuispubliek ging terug achter zijn team staan en net op het moment dat niemand er meer in geloofde scoorde de ingevallen Yannick Wildschut in de 91ste minuut de 2-1. Het stadion ontplofte en verlengingen kwamen eraan. Leuk voor de wedstrijd maar niet voor ons omdat we ondertussen letterlijk en figuurlijk zaten te rillen van de kou. No way back en 2 x 15 minuten verlengingen die geen winnaar brachten. Het werd een penalty thriller met uiteindelijk Zwolle als overwinnaar.

Geen spijt dat we waren geweest al had het weer veel beter gekund en waren we blij dat we in een warme auto naar huis konden rijden. Na nog een enkele klassieke pitstop werd het een non-stop rit richting thuis. Moe en voldaan na een zware nacht en koude dag gingen de lichten vroeg uit. Volgend verslag wordt eentje uit het veel warmere Thailand!