Zoeken in deze blog

maandag 15 maart 2010

14/03/10 Bayer Leverkusen 4 - 2 Hamburger SV (BayArena - 30.210 Toeschouwers)

Laatste wedstrijd en stopplaats van het weekend werd Leverkusen, niet echt een club waar ik sympathie voor heb maar ze speelden tegen Hamburg en dan zeg ik natuurlijk niet nee. De rit vanuit Bonn duurde op papier maar een half uurtje maar wegens goed wat aanschuiven waren we pas net voor de aftrap aan het stadion geraakt. Nu moet ik wel zeggen dat Leverkusen er langs buiten heel mooi uitzag na hun verbouwingen, benieuwd voor binnenin. En ook binnenin is het enorm mooi geworden ten opzichte van vroeger, het futuristisch uitziende dak doet natuurlijk ook veel.

We hadden een hoekvak wegens geen andere kaarten online beschikbaar maar hadden een vrij goed zicht op het speelveld. Het is ook steeds raar dat in Duitsland de supporters onderling gemengd mogen of kunnen zitten in hun clubkleuren zonder er iets gebeurd, iets dat ik in bijvoorbeeld België of Nederland niet voor mogelijk houdt.

De wedstrijd was van zeer hoog niveau, HSV kwam het beste uit de startblokken maar Leverkusen was niet onder de indruk en na een uitschuiver van een HSV verdediger scoorde Leverkusen de 1-0. Leverkusen ging door maar na deze maal een misverstand in de thuisdefensie kon HSV met een mooi lobbal doelpunt gelijk maken. We gingen dan ook rusten met 1-1.

De tweede helft was net zoals de eerste, uitermate aangenaam om te volgen. Leverkusen nu duidelijk de betere en liep vlot uit naar 3-1, mede dankzij een tweede treffer van Stefan Kiebling. Wedstrijd gespeeld maar in de 83ste minuut lukte HSV de aansluitingstreffer maar het was moeite voor niks geweest want een minuut later stond de eindstand op het bord 4-2.

Leuke wedstrijd gezien in een mooi vernieuwd stadion, wie weet wil ik vroeg of laat toch nog wel eens de trip maken maar dan zal weer ofwel HSV of de derby tegen Keulen op het menu moeten staan.